torsdag, april 21, 2005

Delikatessen
Huka er alla djurrättsaktivister, För nu laddar fantastiska fotografen Natalia Edenmont om med en helt ny utställning. Den förra gången hon ställde ut sina skojiga foton på blommor och döda djur så utbröt värsta cirkusen med Nazi-attacker och hungerstrejkande engelsmän.
Det enda som egentligen gjorde mig besviken då under förra utställningen var hur konstnären koketterande i media: hon gjorde kluvna uttalanden i stil med "JA, jag har absolut definitivt haft ihjäl alla djuren på bilderna. Det är viktigt för sammanhanget" och sen direkt därpå "NEJ, jag vill absolut definitivt inte prata om hur dödandet gick till. Det är oviktigt för sammanhanget". Det gjorde ju ett rätt så sippt intryck när hon så att säga först verkade bjuda in till debatt och sedan bara satte sig ned och höll käften. Har man sagt A får man säga B.
Men i den här intervjun inför nästa veckas vernissage så verkar hon ha fått en betydligt softare attityd och öppnar upp på ett helt annat sätt. Hon berättar bl a att hon köper mössen som "ormmat" eftersom exakt samma möss blir mycket dyrare om man köper dem som husdjur. Och ibland gör hon mumsiga raguer av det som blir över av hennes "fotomodeller" och bjuder sina vänner på, avslöjar hon.

Inga kommentarer: