torsdag, augusti 18, 2005

På lördag smäller det!
Nu på lördag ska journalistikpionjären Hunter S Thompson jordfästas, eller vad man nu egentligen ska kalla det. Dr Thompson var en av de få människor som verkligen jobbade hårt på att göra hela sitt liv till ett allkonstverk, och som avslutning hade han tänkt sig ungefär dethär: han ville få sitt stoft avfyrat rakt upp i luften ur en 50 meter hög kanon.

Så, eftersom de inte fick köpa lös nån artilleripjäs så har hans gamle illustratör Ralph Steadman istället designat en 50-meters kanon, och Johnny Depp, som spelade Thompson i en film, har finansierat byggandet av kanonen på Thompsons gård i Aspen, Colorado.
Ryktet säger att även om kanonen var dyr, så har det lagts ned minst lika mycket pengar på att bygga en bar och fylla den med sprit åt de 400 inbjudna begravningsgästerna.
Efter avfyrandet kommer kanonen att stå kvar som ett monument.
Dr Thompsons familj har uttalat sina förhoppningar om att massmedia kan hålla en låg profil och respektera att det är en privat och lågmäld familjebegravning.
Hm.

EDIT måndag 22/8: Så var det färdigsmällt. Här finns en utförlig sammanfattning av ceremonin, med bilder, länkar till fler artiklar, m m.

Inga kommentarer: