lördag, september 10, 2005

Orkanfrossa

Slog just på teven och upptäckte att marksända TV4 visar Shelter From the Storm - en äkta direktsänd amerikansk stödgala där vissa superkändisar uppträder och andra superkändisar bemannar telefonerna, och det är tänkt att man ska ringa in och donera pengar till förmån för de orkandrabbade. Just nu står t ex Jack Black i rutan och hetsar om att jag ska plocka upp luren och skänka en slant. Lite svårt när jag inte kan landskoden. Eller resten av numret.
Fast TV4 verkar visa det hela som vore det en vanlig konsert.
Hm, undrar om fyran betalar licens för att få visa det här, och om de licenspengarna i så fall läggs till donationerna. Eller om de tvärtom visar programet mest för att de fått sändningen gratis. Hur funkar det hela med reklamavbrotten?

Den som vill ha mer orkannyheter rekommenderas att kolla ofta på filmklippsbloggen onegoodmove - här finns bland annat The Daily Shows farligt roliga kommentarer.
Och den klassiska kuriosabloggen Boing Boing har blivit en av de mest aktiva förmedlarana av oberoende rapporter inifrån katastrofområdet. Det hade ingen väntat sig.

* * *

Över till nåt helt annat:
Karin Ström ställer sjukdomsdiagnos på 70-talisterna (min generation) i dagens Svd. En skitkul artikel.

Alla Mac-nostalgiker blir nog glada över att Alla spelen i Marathon-serien nu finns tillgängliga att ladda ned helt lagligt och gratis.

Och har ni inte redan sett den nya filmen om Sophie Scholl så ska ni göra det så fort ni kan. Den tar upp viktiga grejor, och är egentligen alldeles för aktuell i dag.

Inga kommentarer: