fredag, januari 20, 2006

"You crack me up, li´l buddy!"

Rätt många som var unga på det tidiga 1990-talet får en lycklig glimt i ögat om man säger "Sam & Max, Freelance Police". Steve Purcells absurdistiska tecknade serie om de två antropomorfa brottsbekämparna överfördes av LucasArts till ett legendariskt och stilbildande hemdatorspel: Sam & Max hit the road.

De följande åren poppade duon upp lite varstans inom George Lucas ´s imperium: som animerad tv-serie, i den officiella Lucasfilm-tidningen, och som "easter eggs" i nästan alla andra dataspel som LucasArts släppte ifrån sig.
Så när LucasArts häromåret sedan helt plötsligt LADE NED produktionen av ett nytt dataspel som skulle blivit hundens och kaninjärvens stora comeback, så var vi naturligtvis många som tyckte att detta var ännu ett bevis på att farbror Lucas helt hade tappat kollen.
Men man kan inte hålla en bra milis nere. Nu tar nybildade Telltale Games över produktionen av spelet, och för att fira detta publicerar man också en helt nytecknad webserie med duon. Kör pekaren över bilderna så dyker bubblorna upp.

Mer serienytt: Serietecknaren och kuriosasamlaren David Nessle har skaffat sig en egen blogg: davidnessle.wordpress.com.
Som det mesta David Nessle tar sig för så är hans blogg försedd med hyperdrive. På bara några dagar har han hunnit blogga om allt från surrealistisk manga till filmhistoriska hembiträden, och han har redan producerat mer läsvärdheter än en genomsnittlig svensk bloggare gör under, säg, hela sin livstid.
Och Neil Gaimans blogg finns numera översatt till svenska av ideella krafter. Vet du inte redan vem Neil Gaiman är ska du ha stryk.

Till sist, en helt orelaterad observation:
Det är sant som de säger: "Veronica Mars" ÄR faktiskt den nya "Buffy", där de onda demonerna motsvaras av onda överklassbrats. Och det visas på statstelevisionen! Tiderna förändras...

Inga kommentarer: