onsdag, maj 17, 2006

Veckans Elvis-imitatör: 9

Den gamla klassiska science fiction-teveserien the Twillight Zone hade en revival på 1980-talet. Det absolut sjukaste, och roligaste, avsnittet hette "The Once and Future King" och visades första gången den 27 September 1986.

I det här avsnittet möter vi Elvisimitatören Gary , "bästa Elvisimitatören i Las Vegas". Plötsligt och oförklarligt kastas Gary tillbaka i tiden till år 1953. Där råkar han genom ett groteskt missförstånd slå ihjäl den riktige Elvis Presley, precis innan denne ska göra sin skivdebut. För att kompensera och skyla över så antar Gary såklart Elvis identitet, och känner sig sedan förpliktigad att genomlida de följande 30 åren med att spela huvudrollen i olika b-filmer och gå upp i vikt, för att inte på något sätt ändra historiens förlopp.

Författare till denna skruvade historia var Bryce Maritano, som på senare tid mest gjort sig känd för manuset till Samurai Pizza Cats.

I den dubbla huvudrollen som Gary och som Elvis sågs snyggingen Jeff Yagher, som även är känd från kulttvserien "V". Han gjorde en helt ok tolkning av "That´s Alright Mama" innan han slog ihjäl original-Elvis.


Är det någon mer än jag som saknar åttiotalet?

Inga kommentarer: