söndag, juni 18, 2006

Stämplad som porrgubbe

Jag undrar fortfarande hur min sippa, påklädda lilla blog kunnat hamna på en spärrlista med varningstriangeln "Pornography". Efter mycket grunnande har jag kommit fram till att det förmodligen har nåt att göra med att jag använde orden "Linda Rosling naken" i en bisats för tre år sedan. Än i dag är det tre-fyra besökare per vecka som surfar hit efter en googling på de orden. Meh.
Detta kan lära oss nåt om hur sökmotorer och blockeringsfilter fungerar (eller inte fungerar). Oavsett hur ren och moralisk du tycker dig vara på nätet så kan du hux flux dras ned i smutsen genom lite automatgenererade korskopplingar. Det här fenomenet kommer antagligen att sprida sig med tiden, så det kan förtjäna att få en egen beteckning. jag föreslår att vi kallar det "Guilt-by-hyperlinking".

Anyhow, nu när jag redan har svartlistats är det väl lika bra att släppa lös och göra sånt som jag tidigare tvekat inför. Som att länka till den lätt amoraliska gratistidningen Vice Magazine till exempel. Just nu har de tecknade serier som tema, med giganter som Al Jaffee, Peter Bagge & Simon Gärdenfors på gästlistan. Läsvärt.

Inga kommentarer: