måndag, juli 31, 2006

Veckans Elvis-imitatör: 13

Många Elvis-imitatörer strävar efter att emulera den riktige Elvis livsstil i så mycket som möjligt. Få går dock så långt som att skaffa sig en riktig Colonel Tom Parker - imitatör som sin manager.
Men Elvisimitören Rene Escarcha, även känd som RenElvis eller "The Philippino Spawn of Elvis", har lyckats.
Det senaste året har RenElvis varit på turné i USA tillsammans med Wade Jones, en man som nog lyckats bräcka självaste "Översten" när det gäller att tjäna pengar på Elvis.
Wade Jones koppling till Elvis är den här: 1977, när han just fyllt 13 år, lyckade han lägga vantarna på en engångsmugg som Elvis druckit lite vatten ur efter en konsert. Han behöll denna relik för sig själv i många år, men när eBay började bli populärt för några år sedan så såg Jones sin chans.
Och snart hade han tjänat sina första 500 dollar på muggen. Inte genom att auktionera ut själva muggen på eBay, utan genom att sälja några droppar vatten från muggen.
Styrkt av framgångarna beslutade sig Jones för att fortsätta på samma linje. Numera tjänar han sitt levebröd på att åka runt och visa upp engångsmuggen. Du kan boka ett framträdande via hans hemsida: www.elviscup.com.

Nu ska det i rättvisans namn sägas att det är en hel del extra som ingår när du bokar in "The Elvis Cup". Jones håller ett litet föredrag om hur det var när han såg en Elviskonsert, och så har han som sagt med sig den lille rundnätte och tunnhårige RenElvis, som mycket väl kan vara en av världshistoriens sämsta Elvisimitatörer.
RenElvis har bland annat komponerat Elvismuggens egen "theme song", som han glatt framför med sin pipiga röst. Refrängen går såhär:

"Come see the Elvis cup
And ask el Vis what's up?
He'll tell you that he loves you much
And 'Thank you very much!' "


Det bör väl också påpekas att Wade Jones är långtifrån den första Tom Parker- wannabee som slår mynt av Elvis på det här sättet. Redan för ca 15 år sedan började till exempel Joni Mabe turnéra med en Elvis-utställning där huvudattraktionen var en avklippt tånagel som hon hittat i en heltäckningsmatta på Graceland.

Överste Parker ler nog gott åt allt det här i sin himmel, eller möjligen på något mer varmt och ombonat ställe.


* * *
Andra svenska bloggar om: , , , .
Detta har varit ett inlägg enligt .

Inga kommentarer: