lördag, augusti 05, 2006

Veckans Elvis-imitatör: 14

Nicholas Cage har haft många Elvis-kopplingar i sin karriär.
I filmen Wild at heart gick han omkring i läderjacka, bakåtslick och polisonger och sjöng "Love Me Tender" för Laura Dern. I Honeymoon in Vegas två år senare iklädde han sig en klassisk vit paljettmönstrad sparkdräkt och hoppade fallskärm tillsammans med The Flying Elvi för att vinna tillbaka Sarah Jessica Parkers hjärta.
Minnesvärda scener.

Sedan dess har Nicholas Cage även hunnit med att gänga sig med Elvis dotter Lisa Marie samt skilja sig från henne tre månader senare.

Men enda gången som Cage faktiskt spelat rollen som Elvis var i ett avsnitt av Saturday night live år 1992. Cage var veckans gästskådis och fick spela Tiny Elvis i en minnesvärd sketch.
"Tiny Elvis" var en återkommande karaktär i Saturday night live, men i vanliga fall spelades han av Rob Schneider. Poängen i alla sketcher med "Tiny Elvis" var att han var precis som vanliga Elvis, fastän "really, reeealy tiny and adorable". I en av sketcherna råkade Tiny Elvis ut för en ond vetenskapsmans krympstrålar, och förvandlades sålunda till Microscopic Elvis. Mercy!


* * *
Andra svenska bloggar om: , , , .
Detta har varit ett inlägg enligt .

Inga kommentarer: