lördag, december 09, 2006

Gisslandraman på internet är såååå tjugohundratvå!

Kommer ni ihåg savetoby.com - webbsajten där ett par sjuka lirare visade upp bilder på den fluffiga lilla kaninen Toby och hotade med att de skulle slakta och äta upp honom ifall vi inte genast sände dem pengar?
Viral-ploj som var kul för några år sedan.

Jag tror inte att folket på webbyrån Adicio minns savetoby.com.
De verkar nämligen tro att de har kommit på nåt nytt och fräscht:


Japp. Sms:ar du FEM KRONOR till kidnapparna på savesanta.se så lovar de att hålla tomten vid liv ett litet tag till....

Ur dagens Dagens Media:
... Målet är att han ska överleva till julafton så att han kan dela ut julklapparna, säger Manfred Zotter, ägare till Adicio.
Han fortsätter:
- Vi ville se om vi kunde sälja tid, det ligger ingen kund bakom. Målet är inte att tjäna pengar utan vi vill bara se om det går...


Jag vet inte, det är ju möjligt att det här projektet HADE kunnat bli lite kul, trots den hjärtskärande bristen på originalitet.
Om man till exempel hade vågat satsa lite på att leja nån skådespelare som åtminstonde liknade en jultomte.
Anledningen till att t ex savetoby.com funkade för alla dessa år sedan var ju att kaninen på hemsidan blev en karaktär som man kunde relatera till.
Med den nollbudgetframtoning som savesanta.se har nu så känns projektet tyvvär ungefär lika intressant som en...

... jag orkade inte ens avsluta ovanstående mening.

Det enda som hindrar savesanta.se från att bli rent katatoniframkallande tråkig är den lite gnagande oroskänsla man får när man läser att hjärnorna bakom den här skåpmaten har gått Interaktionsdesign05 vid Nackademin. Borde man inte kunna vänta sig lite, lite mer cutting edge och nytänk från våra unga hungriga högutbildade människor?
Kanske inte.

Därmed vill jag dock inte hävda att det här nödvändigtvis kommer att bli en ekonomisk flopp.
Trots den gamla slitna grundidén och det taffliga utförandet kommer säkert flera människor att vilja donera fem kronor+administratörsavgift till savesanta.se. Och dessa människor förtjänar knappast att få behålla sina femkronor, för att travestera P T Barnum.

* * *
Andra svenska bloggar om: , , , , , , , ,, .

Inga kommentarer: