söndag, december 17, 2006

Tredje Adventsfilmen

Inget sprider julstämning såsom japanska sjungande fiskägg:

Så här ligger det till:
Den här unga duon kallas alltså Kigurumi, vilket på japanska betyder "maskerad".
De har skapats av musikindustrin för att sjunga reklamjinglar åt Tarako, som är en pastasås vars huvudsakliga ingrediens är torskrom. Smakar ungefär som Kalles kaviar fast saltare. Och så har man det på nudlarna.
Tarako tillverkas av den japanska matproducenten Kewpie co, som har tagit sitt namn och sin logga från de bebisliknande kewpie-dockorna vilka var populära kring förra sekelskiftet. Den vanliga kewpie-loggan är helt enkelt en stiliserad liten kewpie-docka, men för Tarako-rätterna har man i stället satt kewpie-ansiktet på ett enormt rött fiskägg. Vilket är helt logiskt, eftersom torskrom ju är en massa små röda fiskbäbisar som sen blir uppätna.
Alla Tarako-reklamfilmer är varianter på samma tema: en hel armé av små glada benlösa Tarako-fiskäggsbäbisar marscherar fram till någon häpen flicka som just ska till att käka nudlar, och räddar därmed flickans lunch i god kamikatze-anda:

Sedan Kigurumi blev Tarakos ansikte utåt i början av det här året, har de hunnit med att släppa två fullängdsplattor där de sjunger olika varianter av Tarako-marschen. De har dessutom just släppt en jul-dvd och tilldelats den japanska motsvarigheten till en Grammis.
Några frågor?


* * *
Andra svenska bloggar om: , , , Kigurumi, , ,, , .

Inga kommentarer: