torsdag, oktober 18, 2007

Nu löser det äntligen sig för Irak!


Veckan började ganska jobbigt för Irak:
I söndags mördades 75 personer, de flesta av dem civila medborgare.
I Bagdad var det till exempel någon som satte en kula i huvudet på journalisten Salih Saif Aldin, och på en marknad smällde milisen av en bilbomb som skadade ett trettiotal marknadskunder och dödade tio, däribland två småbarn.
I måndags mördades 31 personer, och ett av offren i ett uppmärksammat kidnappningsfall återfanns - med strupen avskuren. I Bagdad tog en ny bilbomb livet av fyra personer.
I tisdags mördades 37 personer. I Bagdad exploderade ännu en bomb på Al Naser-torget och tog med sig fem personer. På Maysaloon-torget sköt någon ned fyra gatsopare.
Igår mördades 32 personer. I Bagdad exploderade två bilbomber.

Låter ganska jobbigt va? Inte undra på att FN-organet UNHCR tycker att alla irakier från centrala och södra delarna ska anses som flyktingar utan att behöva ange några individuella skäl.

MEN, nu har allt det där fixat sig!

Idag har ju Migrationsdomstolen i Stockholm slagit fast att det är helt okej att skicka tillbaka folk till Bagdad oavsett vad FN tycker. Det råder ju ingen väpnad konflikt därborta längre.
Det är såna här storslagna solidaritetshandlingar som gör att jag blir nästan tårögd av stolthet över att jag är svensk.

Tänk bara ändå ifall det här domslutet hade kunnat komma en halv vecka tidigare!
Då hade ju de där två ungarna på den där marknaden inte varit utsatta för någon fara, utan fått fortsätta leva och växa upp.

För det är väl så det funkar?
Eller?


* * *
Andra svenska bloggar om: , , ,, ,
, ,, , .

Inga kommentarer: