torsdag, september 27, 2007

Röd tröja i morgon!

Ifall att ni, mot all förmodan, skulle ha missat det här:
In support of our incredibly brave friends in Burma: May all people around the world wear a red shirt on Friday, September 28.

Och vill du göra ännu mer kan du surfa hit: företag i Burma. Money talks.
Och skriv under Den här petitionen på avaaz.org. Gör det nu.
* * *
Andra svenska bloggar om: , , .

måndag, september 24, 2007

HösthumorRoligaste bildbloggen just nu, ja kanske roligaste någonsin, är Arga Lappen.
(hittat via Isabelle)


* * *
Andra svenska bloggar om: , ,

måndag, september 17, 2007

Måndagsfilmen!

Butterfly Daydream av Gary Hartenstein.
Press the magic button!

En animatör, en hemmadator, och Lightwave. Allt som behövs.
* * *
Andra svenska bloggar om: , , ,,.

tisdag, september 11, 2007

Jane Wyman 1914-2007


The Hardest Working Gal In Showbiz, Jane Wyman, har lämnat in - 93 år gammal och med över 100-talet filmer och tvserier bakom sig.
För många cineaster är hon kanske mest känd för att hon medverkade i filmhistoriens längsta kyss någonsin (3 minuter och 5 sekunder).
För de skvallerintresserade är hon kanske känd för att hon var gift med Ronald Reagan i åtta år tills hon kastade ut honom.
Och för de yngre generationerna tv-tittare är hon kanske mest känd i rollen som cyniska familjeöverhuvudet Angela Channing i Falcon Crest (ja, jag kommer från den generationen som bara hade två kanaler och alltså följde allt som visades på tv).
Anyhow. på min mp3spelare går fortfarande en gammal fil där Jane sjunger duett med Groucho Marx, Danny Kaye och Jimmy Durante. Jane har de roligaste raderna.
Hittar dock inte den låten online just nu, så i stället får det bli ett annat klipp där hon sjunger ihop sig med Bing Crosby.* * *
Andra svenska bloggar om: , , , , .

fredag, september 07, 2007

Det här ska ni ägna er åt i kväll

Vissa saker på Internet flödar mycket mer effektivt än man skulle kunna tro.
Till exempel: efter att jag förra veckan använde frasen "おしりかじり虫" i en rubrik här på bloggen, så har jag fått mängder med spam skrivet på japanska.
Och då ska man komma ihåg att jag inte ens länkar min epostadress här ovan.

I alla fall, för att fortsätta på det japanska temat så slår SVT2 på stort med en hel natt med japanska animerade filmer från kl 22:25 i natt fram till halvsjusnåret på lördag morgon.

Bland de filmer som kommer att visas hittar vi Oscarsbelönade Spirited Away av Hayao Miyazaki, och framför allt Satoshi Kons debutfilm Perfect Blue, som det faktiskt hör till allmänbildningen att ha sett.


* * *
Andra svenska bloggar om: , ,
,