lördag, januari 05, 2008

Så går du ned i vikt inför UNDERGÅNGEN

Jag förutspår att den mest läsvärda livsstils-bloggen under år 2008 kommer att vara The Post-Apocalyptic Workout.


Jajamensan, Nina G. Bargiels nyårslöfte går inte av för hackor: hon tänker komma i bättre fysisk och psykisk form och lära sig nya skillz, så att hon inte längre ska vara den sortens person som dör först i skräckfilmer.

Som alla bra idéer är den här naturligtvis inte helt ny.
Ni kids är förmodligen alldeles för unga och ouppmärksamma för att komma ihåg detta, men runt slutet av förra årtusendet så var det rätt många lycksökare som prånglade ut manualer på temat "Så överlever du efter katastrofen" som läsning inför millennieskiftet. Jag har till och med för mig att jag recenserade några av dem i tidningen Lundagård.

När sen Y2K inte medförde några större sammanbrott så gick hela genren i stå ganska snabbt.
De försök som har getts ut de senaste åren har varit medvetet humoristiska, som t ex Actionhjältens Handbok av David Borgenicht eller the zombie survival guide av Max Brooks.

Nina Bargiels nya blogg följer alltså upp i samma anda. Men till skillnad från de ovan nämnda exemplen (som är rätt så prylorienterade) så har hon förstått att riktig förändring måste komma INIFRÅN en själv. Första målet är alltså att bli av med lite fett, så att hon inte ska vara den lämpligaste kandidaten när de överlevande tvingas hänfalla till kannibalism.

Det låter fortfarande som ett vettigare koncept än t ex Atkinsdieten.

* * *
Andra svenska bloggar om: , ,, , ,,, , .

Inga kommentarer: