tisdag, augusti 12, 2008

Det är ju showbusiness för fasen!

Så uppenbarligen var det playback när Lin Miaoke uppträdde för hela världen under den kinesiska OS-invigningen. Alla som kan sin filmhistorik associerar naturligvis genast till den här scenen:Hjärteknipande va?
I "Singing in the Rain" från 1952 spelar Jean Hagen en stumfilmsstjärna som inte kan sjunga, så därför åker hon snålskjuts på Debbie Reynolds röstresurser när det ska göras musikal.
En rolig anekdot kring Singing in the rain är att Reynolds egen röst faktiskt har dubbats över i den färdiga filmen; i sångnumren är det Betty Noyes som sjunger och när Reynolds ska dubba över Hagens röst så är det i själva verket Hagens vanliga röst publiken hör...

Anyhow - läget med OS-invingningen är INTE att den "snygga" flickan har ersatt den "fula" flickan. Lin Miaoke är ju den som man repeterat in föreställningen med. Däremot så har man tillfört Yang Peiyis röst. De ansvariga för OS-invgningen har naturligtvis ställt sig oförstående till varför folk tycker det är så upprörande att det var en annan tjej som sjöng. De har ju bara försökt göra en så bra show som möjligt.

* * *
Andra svenska bloggar om: , , , , .

Inga kommentarer: