torsdag, september 23, 2010

HIATUS (look it up)Från början startade jag den här bloggen för att hålla mina vänner uppdaterade om spridda saker som jag tyckte verkade intressanta.
Få av mina vänner fattade dock poängen. Det här var nämligen 2002, innan medierna blev "sociala".

Då försökte jag driva bloggen som ett fanzine istället. Jag kallade den för "Veckans bild" för att ge mig själv ett incitament att uppdatera någotsånär regelbundet.

Synen på bloggande har förändrats rejält under den tid som jag varit aktiv. Ett tag var du inte en "riktig" bloggare om du inte ältade ditt privatliv, under en annan period så skulle alla hålla på och debattera oväsentligheter i varandras kommentatorsfält. Det sågs närmast som en rättighet. Och under valår måste alla bekänna färg och reducera sig själva till "vänsterbloggare" eller "högerbloggare".
De som hårdast velat diktera likriktningen inom bloggandet har givit sig själva tramsbeteckningen "bloggosfären" och tycker om att dricka bloggöl och småprata om tv-kändisar. Det har varit... intressant att förknippas med dem.

Men nu finns det andra saker som intresserar mig mera och som är viktigare att lägga ned tid på. Så det här får vara.

Jag kommer fortsättningsvis bara att blogga här ifall det händer nåt exceptionellt som jag känner att jag omedelbart behöver gnälla och orera om.

Tills dess: Peace!


* * * Andra svenska bloggar om: , ,

Inga kommentarer: