tisdag, september 21, 2010

Det var DU som släppte in Sverigedemokraterna.

Alla är hur chockade som helst och vi går ut gatorna och spontandemonstrerar. och vi visar att vi är många som inte vänder bort blicken, och vi visar att HÄR måste gränsen dras, hit men inte längre!
Sen klistrar alla upp en vit hand på sin Facebook-profil, och sen känner vi oss härligt nöjda med oss själva och med varandra, och så lallar vi hem och ser säsongspremiären på "Biggest Loser".

Visst är Sverigedomkraterna läskiga som bara den, men de har ju knappast ploppat upp som svampar ur jorden nu lagom till hösten 2010.
Allt som de står för har legat i säck innan det kom i påse, och anledningen till att de kunnat få gehör för sin politik är helt enkelt att de företräder en väl spridd människosyn som både du och jag slutade opponera oss mot och började tolerera för länge sen.

Charles och Dagmar träffades på flyktingförläggningen 2005 och blev tokkära i varandra. De fick två barn tillsammans, slog sig ned i Hagfors och integrerades väl i samhället.
I fredags, medan våra partiledare höll på att tjafsa om några hundra spänn hit eller dit, så kom polisen och satte Dagmar och ungarna på ett flygplan till Moskva, enkel biljett. Sen dess vet inte Charles var de befinner sig eller hur de har det.
Nästa vecka, när de sista rösterna är räknade, när mandaten ska fördelas och det är dags att börja kohandla om villaskatter och vägbyggen, då kommer Charles att sättas på ett annat flygplan för att fraktas i rakt motsatt rikting, till en oroshärd i västafrika. Då har den här familjen bokstavligt talat splittrats över halva jordklotet, bekostat av svenska skattebetalare. Men det handlar ju inte om pengar.

Allting har skett i enighet med gällande lag.
Det är viktigt att alla får ett likvärdigt bemötigande.
Det finns prejudicerande fall från EU-domstolen.
Det är oundvikligt att folk ibland kommer i kläm.
Ministern kan inte utala sig om enskilda fall.
Människor är siffror och statistik.


* * * Andra svenska bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: