torsdag, december 06, 2007

Veckans vidrigaste visa

Kommer ni ihåg vem som var pastor Åke Greens största supporter när det begav sig?
Japp, nu är han tillbaka, den ärevördige prästkollegan Fred Phelps och hans familj med aktivister från Westboro Baptist Church.
Phelps-klanen blev ju kändisar i Sverige på grund av hemsidan www.godhatessweden.com där Phelps bland annat hävdade att det var rätt åt oss svenskar att vi drabbats av en tsunami.

Rusiga av uppmärksamheten fortsatte storfamiljen Phelps sedan sitt webb-korståg med hemsidor som "godhatescanada.com", "godhatesmexico.com" och "godhatesireland.com". Och nu fortsätter sekten sin upptrappning på ett helt logiskt sätt: genom att släppa en singel lagom till julhandeln.

Mina damer och herrar: "God Hates The World" med Westboro-baptisternas Kyrkokör.


God Hates the World - Watch more free videos

Om man orkar titta igenom hela videon så är det lite extramaterial precis på slutet med en söt liten lintott som sjunger solo.

Allt det här är ju så fullständigt genomvidrigt att till och med en gammal härdad cyniker som jag baxnar en aning.
Hur KAN dom?
Hur klarar dom över huvud taget av att leva med sig själva?

Jag tror ändå någonstans att Phelps och hans inavlade släkt tjänar ett viktigt syfte här i världen. Dom är med sin blotta existens varnande exempel på hur fruktansvärt illa det kan gå för den som blir för säker på sin sak.
Om du blir alltför övertygad om att din egen tolkning är den enda korrekta.
Om du tror alltför helhjärtat på att du har Rätt, och att alla andra har Fel.
Då kan det alltså sluta med att du har blivit det där monstret som står och kräks ut rent hat på en främmande människas begravning.
Let´s not go there.


* * *
Andra svenska bloggar om: ,, , , , , , , , .

Inga kommentarer: