tisdag, mars 30, 2010

Jakten på jakten på jakten på Julia?

Okej, om jag har fattat det hela rätt så tävlar tjejerna i Jakten på Julia alltså INTE om en roll i en uppsättning av den där prisbelönta Gérard Presgurvic-musikalen om Romeo & Julia som alla talar om och som har spelats precis överallt i hela världen?

Utan vinnaren i svt:s tortyrcastingtävling ska alltså få huvudrollen i en liten hemsnickrad svensk Jukebox-musical som inte ens har ett färdigskrivet libretto ännu?

Det kan väl också bli kul, i och för sig. Men är det verkligen tillräckligt häftigt för att motivera alla affekterade toner i tv-showen?
Jämför t ex med den tidigare serien West End Star, där anslaget var betydligt mindre bombastiskt och där priset var en huvudroll i en etablerad föreställning på fucking West End.

I vilket fall som helst är det mest underhållande med showen just nu att se hur obefintliga orden "manus", "författare", "libretto" och kompositör" är i svt:s marknadsföring.
Kanske är detta i själva verket nån slags realityversion av "Lost" - där själva kärnan bakom folks handlande ska hållas hemlig in i det sista?* * *
Andra svenska bloggar om: , ,

Inga kommentarer: