torsdag, mars 23, 2006

Veckans Elvis-imitatör: 3

Det finns många olika sätt att tolka Elvis Presley på, men i alla imitationer finns det ju ett inslag av låtsaslek; "hur hade det varit om..."
Den irländske Elvisimitatören The King tar detta till sin spets. Hans nisch är att sjunga nya rockklassiker så som de hade låtit om Elvis hade kunnat göra covers på dem. Det hade kunnat bli hur fel som helst, men eftersom Jim Brown har en röst som ligger väldigt nära originalet så funkar det faktiskt.
På The Kings första platta Gravelands (1999) så gör Brown bla Elvisversioner av Nirvanas "Come as you are", AC/DCs "Whole lotta rosie" och Bob Marleys "No woman no cry".
På andra skivan Return To Splendor (2001) tar han sig an örhängen som "Sympathy for the devil", "King of the road", "LA Woman" och flera andra tungviktare.
Jim Brown hette från början James Brown, men bytte för att undvika förväxlingar. Han jobbade som brevbärare och hade ingen tanke på att bli professionell Elvisimitatör innan en talangscout upptäckte honom när han sjöng på en privat familjefest. Sen dess har The King rönt stora framgångar och har nu egen fanclub i såväl Tyskland som Japan.
På kommande cdn Any way you want me, som ska släppas i år enligt den officiella hemsidan, kommer dock inte Brown att sjunga covers, utan helt egenkomponerade låtar. Dock fortfarande som Elvis-imitatör.
Nästa vecka: Pensionärs-Elvis!

Inga kommentarer: