måndag, december 05, 2005

Ett steg framåt och två tillbaka

Under allt jidder som har uppstått om vem i regeringen som ringde vem vid den här tiden i fjol, så är det väl knappast nån som har orkat bry sig om att Dawit Isaak är fängslad igen? En svensk medborgare, inlåst och isolerad utan rättegång på obestämd tid. DÄR kan man hitta rimlig anledning för utrikesministrar att avgå.

Det är mörkt nästan hela dagen nu, och vädret utanför är gråregnigt och mulet. Hatar den här årstiden. Nåja, allt är ju bättre än minusgrader och snö. Då brukar jag få köldexem i stället.
Jag hade hoppats på att växthuseffekten åtminstonde skulle ge oss lite mildare vintrar, men nyligen läste jag att det kan komma att bli tvärtom i framtiden: när glaciärerna börjar smälta kommer det mer kallvatten i haven, vilket kan leda till att golfstömmen inte längre drar med värme upp till oss här i norr.
Växthuseffekten kommer alltså att göra norden ännu kallare. Skit.

Nåja, när allting är som mörkast finns det alltid nån glad dåre som kommer sättandes med ljus och kulörta lyktor. Dessa hjältar hyllas på siterna uglychristmaslights.com och houseblinger.com.

I veckan delades förresten Auguststatyetterna ut. Men årets största litteraturpris, the bad sex awards delades ut redan förra veckan.

Inga kommentarer: