lördag, juli 15, 2006

Veckans Elvis-imitatör: 12

Det är ett ofta nämnt faktum att man inte kan tävla i musik. Och ett lika säkert faktum är att folk gör det ändå.
Regerande världsmästaren i Elvis-imitation är för närvarande grekcyprioten Mario Kombou, artistnamn "Mario" rätt och slätt.
Mario blev utsedd till Världens Bästa Elvis-imitatör vid Images of The King-mästerskapen i Memphis, Tennesee i augusti i fjol.
Images of The King har anordnats sedan år 1987 och innan den veckolånga finalen går av stapeln i augusti, så har detta som alltid föregåtts av flera dussin deluttagningar världen över.
Nu bör vi ju som sagt komma i håg att det som sagt inte går att tävla i musik egentligen. Om man kollar på listan över tidigare vinnare så märker man ju först och främst att ingen världsmästare verkar behålla titeln längre än ett år. Det är alltså inte riktigt samma regler som gäller inom idrottsvärlden.

Dessutom: Samtidigt som europén Mario är världens bästa Elvis-imitatör, så utsågs Kjell Henning Bjørnestad (artistnamn Kjellelvis) till Europas bästa Elvis-imitatör vid de årliga "Walk A Golden Mile In My Shoes"-tävlingarna i Blackpool nu i början av året. Kjellevis är också känd för att ständigt försöka sätta världsrekord inom Elvis-imiterande.
Man måste tänka i flera dimensioner samtidigt för att riktigt kunna greppa sånt här.

Allt detta får mig att tänka på den alldeles sanna anekdoten om att Charles Chaplin en gång ställde upp inkognito i en tävling för Chaplin-imitatörer. Han gick inte ens till final.

* * *
Andra svenska bloggar om och .
Detta har varit ett inlägg enligt . Intressant?

Inga kommentarer: